donderdag 7 mei 2009

Procesoptimalisatie….

Op Twitter kwam ik het volgende bericht tegen van Jan Wietsma.

“Procesoptimalisatie bij accountantskantoren levert heel wat voordeel op. Toch zijn hier weinig kantoren mee bezig.....”

Een constatering die ik onderschrijf. Uitzonderingen daargelaten, zijn er in onze branche helaas weinig organisaties actief met het innoveren van werkprocessen. Technologische ontwikkelingen maken aanzienlijke efficiencyslagen mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om brongegevens, zoals bankmutaties en inkoopfacturen, geheel automatisch te verwerken in de administratie. Dit soort mogelijkheden worden in onze branche mijns inziens te vaak nog in beperkte mate toegepast. Er zijn op dit moment diverse zaken in ontwikkeling die mijns inziens nog verdergaande efficiency in onze processen mogelijk maken.

Voor het Accountancy Nieuws jubileumnummer (4 2009) heb ik een artikel geschreven, waarin ikAN vanuit het jaar 2014 terugblik op de wijzigingen in het accountancy beroep. Het zal u niet verbazen dat hierin diverse ontwikkelingen worden geschetst die invloed hebben op onze werkprocessen. Wellicht aardig om dit artikel (nog) een keer te lezen? De ontwikkelingen die ik in het artikel schets vinden allemaal daadwerkelijk plaats. In hoeverre accountants de mogelijkheden (tijdig) zullen integreren in hun werkprocessen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten