donderdag 7 mei 2009

Bloggen….

Circa twee maanden geleden heb ik dit weblog aangemaakt, maar tot op heden had ik nog niet de tijd genomen om een artikel te schrijven. Ik ben geen schrijver, meer een doener en een prater. Waarom dan dit weblog? Ik volg al geruime tijd de weblogs van Fouk en Jan met veel belangstelling, en heb besloten dat ook ik mijn steentje bij wil dragen om innovatie in onze fantastische beroepsgroep te stimuleren. Ik heb niet de illusie dat ik het niveau van Fouk of Jan kan evenaren, maar wellicht kan ik zo nu en dan een aardige bijdrage leveren.

Vanaf vandaag ben ik ook actief op Twitter. Je kunt Twitter zien zien als een samensmelting van een blog en een chatprogramma. Iedere gebruiker heeft een eigen webpagina waarop hij berichten kan plaatsen. Deze kunt u voor iedereen toegankelijk maken of slechts voor de mensen in uw vriendenlijst. De vraag die je in  Twitter-berichten dient te beantwoorden luidt: Wat doe je op dit moment? In maximaal 140 karakters wordt je geacht deze boodschap op te schrijven. Berichten plaatsen kan via de website, één van de talloze handige desktopclients die er voor de dienst te vinden zijn, of via je mobiele telefoon.

Hoe zinvol Twitter is in de zakelijke context kan ik op dit moment nog niet vertellen, dat moet ik eerst nog ervaren. Maar innoveren is soms ook een kwestie van uitproberen en ervaren. Wellicht doe je dan ideeën die goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

2 opmerkingen:

  1. Beste Alexander,

    Heel erg goed dat je de 'pen' ter hand neemt. Je hoeft geen groot schrijver te zijn, om toch je ideeën over de bühne te krijgen. Succes. Ik ga je volgen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Alexander, welkom bij de club als innovatieve accountant kon dit niet uitblijven. Niet te bescheiden zijn we verwachten een hoop leuke blogs van je

    BeantwoordenVerwijderen