zondag 24 februari 2013

Columbus


Tijdens het opruimen van mijn werkkamer stuitte ik op de promotiefilm van Columbus, de eerste Software As A Service (SAAS) toepassing binnen de accountancy in Nederland. Mijn eerste grote innovatie en het project waardoor mijn passie voor innovatie en online dienstverlening is ontstaan.

Het ontstaan van Columbus

Medio 1996 heb ik in een spontane actie mijn idee voor dit project op twee A-4 tjes uitgewerkt en aangeboden aan André Oude Weernink, partner binnen mijn toenmalige werkkring, KPMG. Hij heeft dit idee ingebracht in een strategiewerkgroep die bezig was met een visie op de accountancy dienstverlening in het jaar 2000.

Van het een kwam het ander en enige tijd later werd ik verzocht om mijn idee toe te lichten aan leden van het MT Accountancy met daarin onder andere Jaap ten Wolde. Goed een jaar later vroeg Jaap mij om me volledig op het realiseren van Columbus te richten. In september 1997 startte ik samen met Arnoud de Jong en Frank Jonker aan het project dat eind 1998 resulteerde in de eerste volledige SAAS toepassing binnen de Accountancy in Nederland.

In 1999 lanceerden we Columbus met onderstaande promotiefilm, die ik vandaag ruim 14 jaar na dato terugvond.

Columbus promofilm 1999

Een mooie herinnering.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Alex,

  Dat is lang geleden! Ik vond toevallig een maand of 3 geleden bij het opruimen dezelfde cd. Het er weer aandachtig naar zitten kijken.

  Groet Joris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great job ! You launched SAAS software with in the accountancy. How we can use it?

  Accountant Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen