dinsdag 7 juni 2011

Digitaal afrekenen

 

Afrekenen

Onlangs werd bekend gemaakt dat Mc Donalds binnenkort zijn caissières gaat vervangen door touchscreens. Klanten kunnen zelf hun bestelling plaatsen, elektronisch afrekenen en met de kassabon de bestelling afhalen aan de counter.

In mijn weblog van mei 2010 schreef ik over de mogelijkheden om kassières te vervangen door bijvoorbeeld RFID afrekensystemen. De afgelopen jaren heb ik hiervan diverse mooie praktijk voorbeelden van gezien o.a. bij Microsoft en KPN.
Toch verstrijkt er vaak veel tijd tussen het moment waarop dergelijke zaken technisch mogelijk worden en het moment waarop deze technieken op grote schaal worden gebruikt. Techniek is veelal niet de vertragende factor, maar wet- regelgeving en de veranderingsbereidheid van mensen des te meer.

Het lijkt mij heerlijk om in het weekend niet vier keer dezelfde boodschappen in de hand te hoeven nemen, en bij de kassa in een keer met de winkelwagen door te kunnen lopen…..

Overigens vond ik op YouTube nog een aardig voorbeeld van innovatie door Mc Donalds. In Zweden werden voorbijgangers uitgedaagd om via hun smartphone een spel te spelen op een groot billboard. Hiermee waren kortingsbonnen te verdienen, die konden worden verzilverd in het dichtstbijzijnde filiaal.

Innovatief klanten werven…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten