zondag 27 februari 2011

The social network

The social network is een film gebaseerd op het ontstaan van Facebook, de sociale netwerksite van dit moment. Facebook is ontstaan in 2004 toen eerstejaars Harvard-student Marc Zuckerberg op 19 jarige leeftijd een online smoelenboek opzette voor zijn medestudenten. Zeven jaar later heeft Facebook meer dan 500 miljoen gebruikers, over groei gesproken! De verwachting is dat in 2014 Facebook, Google voorbij streeft in marktwaarde. Essentieel punt hierbij is dat Google mensen doorstuurt en Facebook mensen vasthoudt.

Het (zakelijk) belang van sociale media zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook en LinkedIn wordt door veel accountants nog onderschat. Veel van ons onderkennen het belang van netwerken, mijns inziens is netwerken via social media, netwerken in het kwadraat. De laatste tijd ben ik op deze wijze in contact gekomen met veel interessante mensen en evenementen. Een sterk voorbeeld is uiteraard het TUACC initiatief van Twitterende hervormingsgezinde accountants. Maar ook in andere branches vind je eenvoudig interessante initiatieven en mensen, kijk bijvoorbeeld maar eens op LinkedIn onder Groups en je abonneer je op de groepen van jouw interesse.

Net als bij het traditionele netwerken moet je wel redelijk actief zijn en iets interessants te melden hebben, maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken en begin gewoon. De voor- en nadelen van social media kun je het beste zelf ervaren, deze zijn vooraf niet altijd te beredeneren.

CU @ Twitter? : http://twitter.com/leppink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten