donderdag 10 september 2009

Browsers…

Als u niet de beschikking zou hebben over een browser, dan was u niet instaat dit artikel te lezen. Een browser is een toepassing waarmee je internetpagina’s kunt raadplegen. Vijftien jaar geleden ontwikkelde Marc Andreessen de Netscape browser waarmee hij miljoenen mensen liet kennismaken met internet. Netscape was de eerste veel gebruikte browser. Netscape werd in de jaren 90 echter weggedrukt door Microsoft’s Internet Explorer, en is inmiddels volledig van het toneel verdwenenimages.

Er komen steeds meer browsers op de markt, de meest bekende is Internet Explorer van Microsoft, maar ook Safari van Apple en Chrome van Google zijn voorbeelden van veel gebruikte browsers.

Leveranciers willen graag dat hun browser wordt gebruikt, want dat stelt ze instaat om hun overige producten (zoal bijvoorbeeld zoekmachine) actief te promoten.

De Netscape-oprichter Andreessen is nu investerockmelt logoerder betrokken bij het bedrijfje RockMelt dat een nieuwe internet browser aan het ontwikkelen is. Volgens Andreessen zal de nieuwe browser anders zijn dan  bestaande browsers. Hij meent dat de meeste browsers niet mee zijn gegaan met de evolutie van het web die van een verzameling statische pagina’s veranderd is in een netwerk van complexe websites en applicaties. "Er zijn verschillende dingen die je anders zou doen als je van vooraf aan begint met het bouwen van een browser”, aldus Andreesen . Over de nieuwe RockMelt browser is nog niets bekend. Op de website staat slechts een logo en de mogelijkheid een e-mailadres achter te laten voor updates. Ik ben benieuwd……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten