dinsdag 12 januari 2010

Elektrisch rijden

In 2010 ben ik nog niet toe aan een nieuwe auto, maar toch kijk ik vol interesse naar deze innovatieve ontwikkeling binnen de automobielindustrie.

concept-audi

In 2010 zullen we in toenemende mate merken dat diverse autofabrikanten inzetten op de ontwikkeling en productie van milieuvriendelijke auto’s.

In het bijzonder elektrisch rijden zal de komende jaren een vlucht nemen. Renault zet, gesteund door de Franse overheid, vol in op deze ontwikkeling, maar ook diverse andere merken zijn druk doende met de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Mocht u nu reeds interesse hebben, kijk dan bijvoorbeeld een op de site van Tesla. Voor 84.000 euro bent u eigenaar van deze volledig elektrische sportauto. Saai? Van 0 tot 100 in 3,9 seconden zou ik niet saai willen noemen! En ook de actieradius van bijna 400 kilometer zal voor velen van ons alleszins acceptabel zijn. En voor een aanzienlijk lager bedrag koopt u bijvoorbeeld een Nissan Leaf pf of de Mitsubishi i-MiEV.  U betaalt geen BPM een bijtelling tot 2014.

In Nederland zijn inmiddels diverse partijen bezig met het realiseren van oplaadpunten. Het meest prominente initiatief op dit vlak is de stichting E-laad, een samenwerking van de netbeheerders, die duurzaam elektrisch rijden binnen handbereik wil brengen. Het doel van de stichting is om binnen nu en drie jaar tienduizend oplaadpunten door heel Nederland te realiseren.

Dit alles overziend lijkt de elektrische auto de komende jaren een serieus alternatief te gaan vormen. Ik blijf de ontwikkelingen in ieder geval nauwlettend volgen…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten