vrijdag 13 januari 2012

Laptop van de toekomst


Het komende jaar zullen we op software en PC gebied interessante ontwikkelingen zien. In navolging van de compacte design laptop van Apple, de Macbook Air, zullen veel fabrikanten met zogenaamde ultrabooks op de markt komen. Een ultrabook is dunner dan 21 millimeter, weegt minder dan 1,4 kilo, heeft een stevige behuizing en  een accuduur van minimaal 5 uur.

Er zullen ultrabooks komen die worden voorzien van touchscreen, spraakbesturing en/of bewegingsdetectie. Dat levert nieuwe interessante toepassingsmogelijkheden op. Zeker in combinatie met de lancering van Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat in 2012 wordt gelanceerd .

Ik gebruik Windows 8 nu enige tijd en ben enthousiast, met name over de snelheid en het gebruikersgemak. Er wordt hard gewerkt aan het vullen van de Windows store. Met name door de combinatie van deze store met Windows Azure, het zakelijke cloudplatform van Microsoft, verwacht ik dat er veel interessante (zakelijke) toepassingen via deze store beschikbaar zullen komen.

Een ultrabook met touchscreen en Windows 8 kan volgens mij een serieuze vervanger worden van de huidige laptop. Als fabrikanten dit vertalen naar een slim ontwerp, kan ook het zakelijk gebruik van tablets hiermee naar de achtergrond verdwijnen. Hoe zoiets er ongeveer uit kan gaan zien bleek tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Sony

De slidetablet van Sony: een kruising tussen een tablet en een laptop met een scherm dat over het toetsenbord kan schuiven.

Kortom ook op het gebied van pc innovaties wordt 2012 een interessant jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten