vrijdag 14 oktober 2011

It’s time for………

Change

De enige zekerheid die je hebt, is dat alles continue verandert. En het tempo waarin dingen veranderen neemt exponentieel toe. Gelukkig heeft de mens de unieke eigenschap dat ze  instaat is om te innoveren. 

evolutie

In de oertijd was onze vindingrijkheid noodzakelijk om te kunnen overleven. De mens die nu geboren wordt, wordt gemiddeld honderd.

Met name technologische innovaties worden in een steeds hoger tempo over ons uitgestort, over een of twee jaar ziet onze telefoon er ongeveer zo uit.

I-phone5

En wat doe je dan als accountant? 

dossiers

Of grijp je de kans om daadwerkelijk te veranderen?

Als je verandert, doe dat dan weloverwogen en op een manier die bij je past.
Er worden momenteel in onze branche veel nieuwe initiatieven gelanceerd.
Een aantal hiervan zijn goed doordacht, velen zijn echter slecht(s) gekopieerd.
De initiatieven uit de laatste categorie, vergeten vaak essentiële aspecten en zullen het mijns inziens niet redden. Maar dat wat blijft, zal positief bijdragen aan de toekomst van ons prachtige vak. Een vak dat de komende jaren enorm zal blijven veranderen #leuk…….toch?

1 opmerking:

  1. Alexander, deels mee eens! Een aantal richtingen zullen collectief genomen worden voor een deel zullen er voorlopers zijn zoals BDOdirect. Anderen zullen kopiëren en dus volgen. Niet erg want zo beweegt de hele branche. De koplopers zullen wel door moeten blijven innoveren om hun voorsprong niet te verliezen. Ik zie dat als een fact of life.

    Fouk

    BeantwoordenVerwijderen